Składniki:
- 6 jajek
- tuńczyk w sosie własnym (puszka ok. 200 g wystarczy)
- 2-3 łyżki majonezu
- natka pietruszki
- pół cebuli, drobno posiekanej
- sól, pieprz
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. W tym czasie przekładamy tuńczyka w kawałkach do miski i ucieramy blenderem na gładką masę. Drobno siekamy cebulę. Ugotowane jajka studzimy, obieramy, kroimy na pół. Wyjmujemy żółtka i dodajemy je do tuńczyka. Ucieramy razem ponownie na gładką masę. Dodajemy 2-3 łyżki majonezu, cebulę oraz natkę pietruszki. Mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. (Oprócz natki pietruszki zawsze możemy dodać swoje ulubione świeże zioła. )
Tak przygotowaną pastę nakładamy małą łyżeczką lub papierowym rożkiem do dekorowania tortów (jeśli takowy posiadamy) na połówki jajek w miejsca po żółtkach. Gotowe :)
Pierwsze koty za płoty. Cenne uwagi, życzenia przepisów oraz krytyka mile widziane :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz